عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه تاثیر انواع فنون آموزش بر بهبود بهره وری منابع انسانی در دانشگاه تهران
قسمتی از متن پایان نامه :
سازماندهی برای تغییر
هنگامی که تعهد مدیریت رده بالا حاصل گردید ، گام بعدی منطقی ، تعیین مسؤولیت اداره ی فرآیند می باشد . بایستی این فرآیند تغییر را مدیریت نمود و این امر احتمالاً نیازمند اتخاذ تصمیمات سازمانی می باشد . بدین مقصود ، یک مدیر بهره وری با کفایت و یا یک کمیته ی هدایت کننده ی مدیریت ، مناسب خواهد بود .
چنانچه مدیریت ، قادر به فراهم کردن یک قسمت سازمانی برای اداره ی تغییر نباشد ، احتمال موفقیت شدیداً کاهش می یابد .
توصیه می گردد که مدیریت ، سریعاً به اتخاذ تصمیمات سازمانی و اجرای آنها بپردازد . زیرا که لازم می باشد مدیرانی که مسؤولیت راهبری چنین تلاشی را به عهده دارند ، در مرحله ی بعدی استراتژی اجرایی تأثیر داشته ، نسبت به آن احساس مالکیت کنند(Armstrong, 2006) .
تشخیص
هنگامی که تعهد مدیریت حاصل گردید و مسؤولیتها مشخص گردید ، بایستی به برنامه ریزی برای این کوشش پرداخت . در عین حال ، ایجاد یک طرح اجرایی در این مرحله ، نابهنگام خواهد بود . زیرا که جایگاه کنونی بهره وری در سازمان ، به گونه واضحی ، تجزیه و تحلیل و تعریف نشده می باشد .
یک فرآیند مؤثر تغییر فرهنگی ، نه تنها نیازمند تعریف وضعیت مطلوب آینده می باشد ، بلکه وضعیت کنونی آن نیز بایستی به وضوح درک گردد . ناکامی در انجام یک تشخیص کامل سازمانی ، احتمالاً باعث شگفتیهای ناخوشایندی می گردد . برنامه ریزی ممکن می باشد بعضی موضوعات کلیدی سازمانی را به گونه مؤثری مطرح نکند و چه بسا بعضی موانع پیش بینی نشده ، مشکلی جدی برای کوشش به وجود آورند .
یک تشخیص خوب بایستی دارای چندین هدف باشد :
الف ) مطالعه تمام جوانب کارکرد سازمانی ، به مقصود شناسایی تأثیرات بر بهره وری فرآیندها ، فعالیتها و سیستمهای سازمانی موجود
ب) شناسایی موانع اصلی یک فرآیند مؤثر مدیریت بهره وری
ج ) ارزیابی مکانهای ممکن برای یک اقدام آزمایشی
د ) شناسایی فرصتهای عمده برای بهبود بهره وری
ه ) تشویق و پیشبرد تغییر
آخرین هدف ، نشانگر آن می باشد که یک تشخیص خوب ، می تواند به تنهایی یک اقدام تصحیح کننده باشد . بدین مفهوم که می توان این تشخیص را به شیوه ای انجام داد که خود موضوع تشخیص ، یعنی بهره وری را تحت تأثیر قرار دهد . به بیانی دیگر ، تشخیص بایستی بیش از یک وسیله ی جمع آوری اطلاعات باشد . تشخیص بایستی طوری طراحی گردد که برای معطوف کردن توجه سازمان به موضوع بهره وری مناسب باشد و بدین سان ، سطح آگاهی و شناخت را بالا ببرد . این فعالیت ، همچنین بایستی برای بکارگیری هرچه بیشتر افراد در تمام سطوح سازمان ، طراحی گردد .پس فعالیت ، بایستی بیشتر از قصد اظهار شده ی خود ، به کوشش مورد نظر کمک کند . تشخیص ، همچنین بایستی به ارتقای آگاهی و آغاز تغییر رفتارها بپردازد .
شیوه های گوناگونی برای انجام تشخیص هست . حداقل ، مدیر بهره وری می تواند جلسه ای با حضور کلیه ی افراد کلیدی سازمان تشکیل بدهد تا به بحث درمورد ی موضوعات متنوع و دستیابی به اتفاق نظر درمورد جایگاه این موضوعات بپردازند . اگرچه این شیوه ، کم هزینه ترین و سریعترین شیوه می باشد ، احتمالاً بی تأثیر ترین نیز هست . اتکا به درک گروه متعددی از افراد ، خصوصاً اگر این افراد دارای موقعیتهای مدیریتی متوسط و ارشد باشند ، مطمئناً نتایجی را در برخواهد داشت که بر نظری نسبتاً محدود و احتمالاً متعصبانه استوار می باشد .
راه بهتر برای انجام تشخیص ، و همچنین راه سازگار با فلسفه ی مشارکتی که اقدام مورد نظر را به حرکت در می آورد ، کسب اطلاعات از کارکنان در تمام سطوح سازمان می باشد . آنگاه می توان اطمینان داشت که تصویری حقیقی از برخوردهای سازمانی ، رفتارهای مدیریتی و تأثیر سیستمهای سازمانی کسب کرده ایم .
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
فرضیههای پژوهش
با در نظر داشتن موارد اظهار شده مذکور، فرضیه اصلی پژوهش را می توان به صورت زیر نگارش نمود:
فرضیه اهم :
تاثیر آموزش ضمن خدمت از سایر روشهای آموزش بر بهبود بهره وری بیشتر می باشد.
فرضیه های اخص:
- تاثیر ارائه اطلاعات بر بهبود بهرهوری ازتاثیر شبیه سازی بیشتر می باشد.
- تاثیر شبیه سازی بر بهبود بهرهوری ازتاثیرآموزش ضمن خدمت بیشتر می باشد.
- تاثیرآموزش ضمن خدمت بر بهبود بهرهوری ازتاثیر شبیه سازی بیشتر می باشد.
- تاثیرآموزش ضمن خدمت بر بهبود بهرهوری از تاثیرارائه اطلاعات بیشتر می باشد.
- تاثیر شبیه سازی بر بهبود بهرهوری از تاثیرارائه اطلاعات بیشتر می باشد.
- تاثیر ارائه اطلاعات بر بهبود بهرهوری ازتاثیرآموزش ضمن خدمت بیشتر می باشد.